Soni 5100: Stvoren za savršene „selfije“

JASNI i precizni akcioni kadrovi ili živopisni i verni portreti? Filmski HD snimci ili kvalitetne „selfi“ fotografije? Sve ovo je moguće sa novim, džepnim „Sonijevim“ foto-aparatom 5100. U pitanju je najmanji foto-aparat sa izmenljivim objektivom na svetu koji se može pohvaliti APS-C senzorom sa ugrađenim blicem i vaj-faj opcijom.

Ovaj uređaj savršeno pristaje svakoj ruci, a uprkos malim dimenzijama, novitet predstavlja veliki pomak za svakog ko prelazi sa pametnog na 5100.

Hibridni autofokus sa 179 autofokusnih polja sa faznom detekcijom, pogodan je za zamrzavanje brzih pokreta uz precizno fokusirane kadrove, jedne za drugim. Beleženje uzbudljivih momenta sada je neuporedivo lakše sa fokusom i okidačem osetljivim na dodir koje nudi ovaj model. Čak i momenti koje je teško uhvatiti golim okom ostaće zabeleženi bez bilo kakvih mutnina. Samo fokusirajte subjekat koji želite da uslikate, bilo gde na svetlom i čistom LCD ekranu i vrhovima prstiju pokrenite okidač za pravljenje izuzetno jasnih i živopisnih slika.

Zahvaljujući Emor CMOS senzoru poslednje generacije od 24,3 megapiksela, nova 5100 garantuje detalje i teksture bez greške. Podjednako velik kao i APS-C senzori u većim DSLR aparatima, Emor CMOS senzor je uparen sa snažnim BIONZ procesorom koji se nalazi u već priznatoj seriji 7.

Možda je najmanji aparat sa izmenljivim objektivom na svetu, ali 5100 sadrži veliki broj pažljivo biranih detalja koji čine svakodnevno fotografisanje i snimanje jednostavnim. Ljubitelji kinematografije koji uživaju u pravljenju video snimaka mogu biti sigurni da su u ovom modelu pronašli saputnika u avanturama. Kao podrška sve više popularnom i profesionalno fokusiranom AVC S formatu od 50 megapiksela, ovaj model osigurava Ful HD snimke, koje prati podjednako dobar zvuk.

Veliki LCD ekran može da se okrene za 180 stepeni, što pruža udobno držanje kamere u razdaljini rukohvata i kadriranje sebe. Uz pomoć prikladno pozicionirane zoom poluge, pustite okidač i možete da napravite odličnu „selfi“ fotografiju. Svaku fotografiju ili video-snimak (MP4) možete veoma lako podeliti sa najbližima. Opcija NFC omogućava prenos jednim dodirom, dok vaj-faj standard omogućava jednostavno prebacivanje na kompatibilne android i iOS uređaje.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 20 =