Spartan je stigao, pogledajte kako izgleda prva verzija

Windows 10 build 10049 je objavljen u tokom jučerašnjeg dana: jedini veliki (ali kakav) dodatak koji je donela nova verzija operativnog sistema je Spartan pregledač, zvanična zamena za Internet Explorer.

spart1

Demonstriran po prvi put u januaru na Windows 10 događaju, Spartan pregledač je još uvek u fazi razvoja – ali je kompanija ipak želela da pruži korisnicima prvi pogled na aplikaciju, najviše sa ciljem da dobije povratne informacije korisnika. Spartan dolazi sa novim endžinom, novim interfejsom, novim funkcijama, pa ćete tako dobiti novo iskustvo pregledanja internet sadržaja, praktično iz korena.

spart2

U ovoj prvoj verziji primetno je da Spartan dolazi sa potpuno ravnim ikonama u taskbaru koje izgledaju kao one koje pripadaju Modern aplikacijama, čime nam se naglašava da će on biti ponuđen kao univerzalna aplikacija dostupna na svim uređajima.

spart3

Treba imati u vidu da je ovo rana verzija Spartana, te da mnoge funkcije ne rade, odnosno da će biti i brojnih grešaka. Kao što možete videti, Spartan je u potpunosti optimizovan na dodir, a kako sve to izgleda, pogledajte na priloženim fotografijama.

spart4

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + 12 =