SPEKTAKL Konačno predstavljen čudesni IPHONE 6

Predstavljen je novi iPhone6 i iPhone 6 plus na dugoočekivanoj konferenciji. Pogledajte njegove specifikacije.

Nakon uređeja  iPhone6 i iPhone 6 plus predstavljen je i potpuno novi proizvod – Apple Watch.

 

“Apple Watch je najpersonalnija naprava koju smo stvorili”, započeo je Tim Cook i najavio potpuno novi alat tzv. “Digital Crown” (digitalna kruna) koji omogućava jednostavnu navigaciju i baratanje sadržajem na tako malenom displeju.

 

Eplov sat

Eplov sat | Foto: Profimedia.rs

Sat se odlikuje brzim pristupom velikom broju od pre poznatih aplikacija, a korisnici će moći da prema vlastitom izboru prilagođavaju i menjaju početni ekran.

 

Naravno, primarna namera je olakšati pristup informacijama kao što su pristigli mailovi ili poruke, ali korisnici u svakom trenutku mogu odrediti funkcije koje će sat obavljati ili pak komunicirati sa Siri.

 

Eplov sat

Eplov sat | Foto: Profimedia.rs

 

Primera radi, možete koristiti navigaciju ili pregledavati karte, ali tu su i manje impresivne funkcije kao što su “tapkanje” prijatelja koji takođe imaju Apple Watch (naime, jedan od načina na koji vam daje do znanja da je stigla poruka je i “tap” koji bismo najbolje mogli opisati kao funkciju nalik vibraciji na mobitelima) ili slanje crteža koje prstom pravite na ekranu.

 

Apple je velik deo prezentacije Apple Watcha posvetio fitnes aplikacijama koje će vas obaveštavati o pređenom putu, potrošenim kalorijama ili vas podsećati da previše vremena provodite sedeći.

Tim Kuk

Tim Kuk | Foto: Profimedia.rs

 

– Apple Watch dizajniran je kako bi svakom ko ga nosi pomogao da vodi zdraviji život i bude aktivniji – rekao je Jay Blahnik.

Između ostalog, sat možete koristiti i kako bi upravljali Apple TV-om ili u kombinaciji s Apple Payom, a kompatibilan je s iPhoneom 5, 5C, 5S, 6 i 6 Plus.

 

Sat će u prodaju biti pušten početkom sledeće godine, a početna cena je 349 dolara.

 

Bono imitrirao Klintona

| U2 je nastupio posle prezentacije Foto: Jutujb

Nakon prezentacije Apple Watcha usledio je nastup U2-a koji su, tvrde upućeni, jedna od omiljenih grupa Stevea Jobsa, ali i bliski saradnici firme.

U2 je nakon odrađenog nastupa najavio i objavu svog novog albuma “Songs of Innocence” koji su već poklonili svim mušterijama iTunes Storea (njih preko 500 milijuna). Sve što trebate da uradire je da skinete na svoj uređaj.

– Nikada u istoriji toliko ljudi nije imalo album nekog benda i to na dan izdavanja – stoji na Appleovom blogu.

 

– Drago nam je što danas možemo da najavimo najveći tehnološki napredak iPhonea – reči su kojima je Tim Kuk započeo prezentaciju na kojoj su predstavljeni novi iPhone uređaji.

 

CENA

Cena novih modela se kreće od 199 dolara za model od 16 gigabajta, 299 za model od 64 i 399 za model od 128 gigabajta, a sa prodajom kreću od 19 septembra.

Apple je na današnjoj konferenciji predstavio dugoočekivane iPhone uređaje, tačnije, dva uređaja – jedan sa većim i jedan sa manjim ekranom – iPhone 6 i iPhone 6 Plus.

 

Kamera

ISight ima 8 mega piksela i 1,5 piksela sa novim blicem i senzorom koji automatski fokusira lice na slici umesto pozadine, a panorama fotografije su sada prikazane i do 43 megapiksela po slici. Što se tiče stabilizatora fotografije, Ajfon 6 ima digitalni stabilizator dok 6 plus ima optički. Video može da podrži produkciju od 1080p, uz 30 do 60 frejmova u sekundi, dok slou moušen opcija može da uhvati 120 do 240 frejmova u sekundi.

 

 

iPhone 6 ne poseduje jasne ivice, a staklo se savija oko ivica kako bi se sastao sa aluminijumskim kućištem.

 

Oba uređaja poseduju novi Retina HD displej koji krasi 4.7-inčne (1.334 x 750p) i 5.5-inčne (1.920 x 1.080) ekrane telefona.

 

iPhone 6 poseduje debljinu od 6.9mm dok je iPhone 6 Plus debeo 7.1mm – u pitanju su najtanji uređaji koje je Apple do sada napravio.

 

Jedan od noviteta biće i to što vlasnici Ajfona 6 moći da
razgovaraju putem interneta ako je signal vaj-faja jači od signala
mobilne mreže. Prelazak između korišćenja ove dve mreže trebalo
bi da bude neprimetan.

 

Kompanija je sa novim telefonima predstavila i novi čip – A8. U pitanju je druga generacija 64-bitnog čipa A7 predstavljenim sa modelom iPhone 5S.

Predstavljanje iPhone 6 i iPhone 6 Plus

Predstavljanje iPhone 6 i iPhone 6 Plus | Foto: AP

 

A8 čip je do 25 odsto brži kada je brzina procesuiranja u pitanju i nudi 50 odsto bržu grafiku, pritom donoseći energetsku efikasnost koja je za 50 odsto bolja u odnosu na prethodnika.

Specifikacije Ajfona 6 i Ajfona 6 Plus

 

Ajfon 6

Visina, dužina, debljina 138.1×67.0x6.9mm

 

Ajfon 6 plus

Visina, dužina, debljina 158.1×77.8×7.1mm

 

Procesor

Novi A8 64-bitni čip podiže brzinu telefona za 20 odsto, a brzinu grafika za čak 50 odsto

Zagrevanje procesora je skoro, pa potpuno isključeno.

 

Operativni program

IOS8 uključuje brže otvaranje aplikacija, glasovne komande, program za praćenje zdravlja, kao i program za slanje kratkih glasovnih poruka.

 

Baterija

Ajfon 6 Plus

24 sata 3G razgovora

Ajfon 6

17 sati razgovora

 

Fitnes

M8 procesor ugrađen zarad fitnes aplikacija, te sa lakoćom može da prepozna o kojoj vrsti vežbanja se radi i tako povoljnije izračunava rute i izgubljene kalorije.

Od jutros redovi

Redovi znatiželjnika su se stvarali od jutros u kalifornijskoj Silicijumskoj dolini.

Izvor: 24 Sata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Post