Špijuniraju nas i preko YouTube-a!

Gledanje samo jednog video-zapisa na YouTube-u moglo je vladama stranih zemalja i špijunima ‘otvoriti prozor u vaše živote‘. Već više od godinu dana mediji prenose informacije o načinima na koji su američka vlada i NSA mogli pratiti i prisluškivati milione internet korisnika.

Podaci o praćenju i metodama prisluškivanja Agencije za nacionalnu sigurnost šokirali su mnoge internet korisnike i još jednom pokazali kako potpuna sigurnost na internetu ne postoji.

Krajem prošle nedelje na Engadgetu objavili su nove podatke o načinu špijuniranja internet korisnika te se pokazalo da su vlade i državne agencije korisnike mogle pratiti i putem YouTubea i njihovom prijavom na Microsoftov Live nalog

Naime, oni su mogli pratiti svakodnevne aktivnosti korisnika na internetu presretanjem saobraćaja s nešifriranih streamova na YouTubeu i prijave na Live naloge i na taj su način imali otvoren ‘prozor u vaše živote’, odnosno mogli su videti sadržaj e-mailova, bankarskih računa, sadržaj dopisivanja i brojne druge privatne podatke koje vaš računar razmenjuje sa svetom.

Dobra vest, napominju na Engadgetu, je da su Google i Microsoft naknadno šifrovali i osigurali te veze kako bi sprečili njihovo iskoriš-avanje i praćenje korisnika.

Izvor: Personal Magazin

Related Post