Sponzorisane sadržaje od sada će moći da postuju samo verifikovane Facebook stranice

Facebook je nedavno napravio nove izmene u politici brediranog sadržaja i nećete novinama biti zadovoljni, pogotovo marketing menadžeri. Potrebno je da imate verifikovanu Facebook stranicu ako želite da brendirate sadržaj. Verifikovane stranice su one stranice sa plavom značkom, koje najčešće imaju poznate ličnosti.

Čak i ako imate verifikovanu stranicu, brendirani sadržaj koji se objavljuje mora da prati veoma posebna uputstva, koja uključuju označavanje sponozora i čineći sadržaj veoma transparentnim. Označavanjem sponzora u brendiranom postu daje svima bolji pristup statistici tog posta i uvid u taj post.

fb-sponosor

Ako nemate verifikovanu stranicu nećete moći da postujete sadržaj za tuđe proizvode ili usluge. Ono što možete da uradite jeste da postavljate brendiran sadržaj za svoj posao. Takođe, nećete moći da postavljate oglasne fotografije, linkove na informacije o bilo kom drugom proizvodu ili uslugi.

Ako vam je verifikovana stranica, možete postavljati sponzorisan sadržaj dokle god sledite uputstva Facebooka koja možete pročitati OVDE.

Da li će vam Facebook verifikovati stranicu ili ne, to je pitanje od milion dolara. Facebook proverava autentičnost stranica, a najviše je naravno verifikovanih stranica poznatih ličnosti. Na početku ovog procesa, Facebook je naveo da neće prihvatiti zahteve za verifikaciju.

Izvor: Nova energija.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 5 =