Šta se dešava ukoliko korisnici Windowsa 7 ne rezervišu besplatnu nadogradnju na Windows 10?

Počevši od 1. juna, Microsoft je počeo da prikazuje obaveštenje o nadogradnji na Windows 10 na računarima koji pokreću Windows 7 i Windows 8.1, pokušavajući da ubedi korisnike da rezervišu besplatnu nadogradnju na novi operativni sistem i budu spremni za 29. jul kada on bude objavljen.

Postoji dobar razlog zbog koga se Microsoft nada da će svi trenutni korisnici rezervisati besplatnu nadogradnju na Windows 10 – ukoliko to urade, potrebni fajlovi za instaliranje novog operativnog sistema se automatski preuzimaju u pozadini pre 29. jula. Samim tim, na dan objave Windowsa 10, svi računari će moći automatski da počnu preuzimanje novog softvera. Ali šta se dešava ako korisnik Windowsa 7 ne rezerviše besplatnu nadogradnju na Windows 10 ili to jednostavno ne želi?

Microsoft kaže da čak i ako ne rezervišete apgrejd, i dalje ćete biti u mogućnosti da izvršite nadogradnju, jer će “Get Windows 10” aplikacija koja se nalazi u vašem system tray delu početi tada da prikazuje da je novi operativni sistem spreman. Na osnovu svega, besplatnu nadogradnju na Windows 10 ukoliko ste korisnik Windows 7 i 8.1 operativnih sistema nećete propustiti. Čak i ako uklonite Get Windows 10 aplikaciju, nadogradnju možete uraditi putem Windows Update-a.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + thirteen =