Stigao je Chrome 50, evo šta nam sve donosi

Stabilna verzija 50 jednog od najpopularnijih internet pregledača predstavlja prilično značajnu nadogradnju i to za platforme Windows, Linux i Mac. Chrome 50 donosi bolji sistem za obaveštenja, a odnosi podršku za Windows Vista i XP operativne sisteme.

Beta, dev i alpha izdanja ‘pedesetice’ su bila dostupna već neko vreme, a u Googleu su ga pametno iskoristili polirajući pregledač. Krajnji korisnici možda neće primetiti apsolutno sve izmene, jer ih je dobar deo usmeren na developere i poboljšanja performansi u različitim uslovima korišćenja.

Vrlo bitan podatak stiže za vlasnike Windows Vista, Windows XP i OS X Mavericks računara – jer oni neće moći da instaliraju ovo najnovije izdanje internet pregledača Chrome. Nije reč o nekom iznenađujućem potezu iz Googlea – stvar je bila najavljena još ranije.

Što se tiče sigurnosnih zakrpi, u v50 ih je mnoštvo. Ipak, od bitnijih stavki vredi izdvojiti zakrpe za dve visoko kritične sigurnosne rupe i pet sigurnosnih propusta označenih kao srednjeg prioriteta. Google je ovom prilikom ‘iskeširao’ 18 hiljada dolara onima koji su pronašli probleme u pregledaču.

I dok je većina nadogradnje zapravo ‘iza kulisa’, korisnici će itekako primetiti jednu stvar – novi sisten obaveštenja. Obaveštenja će sada moći da sadrže dodatne radnje koje će korisnici moći da odaberu po želji. Chrome 50 moguće je preuzeti automatskom nadogradnjom pregledača ili na ovom linku.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 16 =