STIGAO NOVI UPDATE ZA IPHONE: Odmah instalirajte iOS 9.3 kako biste dobili OVE opcije

Tokom “Loop You In” događaja na kojem je Apple predstavio novi iPhone i iPad, gigant iz Kupertina objavio je i novu 9.3 verziju iOS operativnog sistema.

Najveća promena koju je doneo iOS 9.3 na iPhone i iPad uređaje je takozvana “night shift” opcija, koja će noću prilagođavati toplinu boja na ekranu. Ona funkcioniše tako što smanjuje količinu plavog svetla koju ekran emituje. Veruje se da izlaganje plavom svetlu može da izazove probleme sa spavanjem, tako da je moguće “Night Shift” podesiti da se automatski uključuje noću.

Pored ove opcije, iOS 9.3 doneo je podršku zaključavanja informacija u Notes aplikaciji pomoću Touch ID senzora za otisak prsta.

9.3

Apple je malo izmenio i svoju News aplikaciju u iOS 9.3 verziji softvera. Sekcija “For You” je sada više personalizovana, sa interesovanjima, sugestijama i temama u trendu.

AppleHealth i CarPlay aplikacije su takođe dobile nadogradnju. Health aplikacija sada ima Apple Watch integraciju, zajedno sa poboljšanjima za praćenje eksternih aplikacija. CarPlay dodaje sugestije za muziku i mesta od značaja za lakše pronalaženje željenih mesta.

Ostala poboljšana odnose se na Force Touch ekran, odnosno da su aplikacije za Weather, Settings, Compas, Health, Stocks i Store dobile 3D Touch prečice. iOS 9.3 je dostupan za preuzimanje na svim uređajima koji podržavaju iOS 9.

izvor: Telegraf.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 3 =