Stigao prvi Android One telefon

Kao što je i bilo nagovešteno, Google je danas na događaju u Indiji otkrio prve Android One telefone. Micromax, Karbonn i Spice Mobiles su kompanije koje su radile sa Google-om na ovom lansiranju, i sve tri su objavile nove uređaje danas. Šta možemo očekivati od Android One uređaja?

Na primer, Karbon je objavio telefon koji nosi naziv Sparkle V Red i koga možete videti na fotografiji, a čija će cena biti oko 100 dolara. Ovaj telefon će se odlikovati 4,5-inčnim ekranom rezolucije 480 x 854 piksela kao i najnovijom verzijom Android Kitkat platforme. Što se tiče ostalih specifikacija, tu su 1,3 GHz MediaTek quad-core procesor, 1 GB RAM i 4 GB interne memorije, kamera od 5 megapiksela, 3G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 i GPS. Telefon takođe dolazi sa mogućnošću za dve SIM kartice.

Ono što takođe treba posebno istaći je da će Android One smartfoni dolaziti sa lokalizovanim funkcijama. Ovakvi modeli će naime imati podršku za više jezika, lokalni Google Play Newsstand, a takođe će dolaziti sa specijalnom verzijom Youtube-a koja će omogućiti korisnicima da preuzmu video i ponovo ga gledaju bez bojazni u vezi potrošnje internet protoka.

Izvor; Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × two =