Stiže Android na preklop vrhunskog hardvera

Kompanija Samsung u saradnji sa China Telecomom za jednu od humanitarnih akcija u toj zemlji spremila je novi Android na preklop sa odličnim specifikacijama.

Nakon modela Galaxy Gold, Samsung je prvo za Kinu spremio novi Android na preklop, u okviru akcije “Heart of the World”, a prema specifikacijama to je najbrži preklopni telefon ikada napravljen.

Radi sa Snapdragon 800 čipsetom, uz četvorojezgarni procesor brzine 2.3 GHz, 2 GB RAM radne i 32 GB interne memorije sa microSD proširenjem. Pozadinska kamera je rezolucije 13 MPx, prednja ima 2 MPx (obe Full HD video zapis), a od povezivanja na raspolaganju su Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, microUSB i audio konektor. Baterija ima 1.900 mAh, a radiće pod Androidom Jelly Bean, verzije 4.3.

Što se displeja tiče, neće biti baš vrhunski, jer je u pitanju 3.7-inčni, 800 x 480 piksela displej, ali sa Super AMOLED tehnologijom, na obe strane preklopa. To znači da je telefon upotrebljiv i u otvorenom i u zatvorenom položaju. Telefon je težak nešto ispod 174 grama i proizvodi se u srebrnoj i zlatnoj boji.

Cena u Kini, što zbog akcije, što zbog kompleksnijeg procesa proizvodnje iznosi oko 1.650 dolara, a u Evropi i ostatku sveta očekuje se u doglednom periodu, po, ipak, nižoj ceni.

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić