Stvoren najopasniji virus za Android!

Ukoliko bi ovaj kod koristili hakeri, oni bi na ovaj način mogli da ukradu PIN kodove, informacije sa kreditnih kartica, i ostale poverljive stvari koje korisnici unose kucanjem po ekranu.

Naučnik Nil Hindoča stvorio je kod koji može da prati sve pokrete na smartfonu. Ukoliko bi ovaj kod koristili hakeri, oni bi na ovaj način mogli da ukradu PIN kodove, informacije sa kreditnih kartica, i ostale poverljive stvari koje korisnici unose kucanjem po ekranu, prenosi Telegraf.rs

Ukoliko softver prati sve pokrete, a u vremenu od sat vremena korisnik je samo četiri puta dodirnuo ekran, ovo može da znači da je uneo na primer PIN kod – izjavio je tvorac ovog koda, Nil Hindoča.

Jedina pozitivna stvar u svemu ovome je ta što ovo funkcioniše samo na rutovanim uređajima, i potrebno je da telefon bude povezan preko USB sa računarom da bi bio instaliran.

Ovo je samo koncept koji pokazuje da je moguće stvoriti softvere koji su u mogućnosti da nam kradu podatke koje sami unosimo.

Broj virusa se iz dana u dana povećava, a 99 odsto njih napada Android operativni sistem. Zbog ovoga korisnici moraju da budu oprezni prilikom skidanja neproverenih aplikacija kako bi zaštitili sebe od brojnih pretnji.

Izvor: Novosti

Related Post