Svaki četvrti Samsung Galaxy S6 kupljen u zlatnoj boji

Prema poslednjim podacima o prodaji pametnih telefona Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge, najomiljenija boja među korisnicima je zlatna. Naime, gotovo svaki četvrti kupac (23 odsto) ovih uređaja širom Evrope kupio je ove pametne telefone u platinasto zlatnoj boji. U Samsungu napominju da su zalihe Galaxy S6 u ovoj boji u Evropi gotovo rasprodate, što jasno ukazuje  na promenu omiljene boje u Evropi – te je zlatno nova crna.

“Poslednjih nekoliko godina, crna i bela su bile glavne boje prilikom odabira pametnih telefona u Evropi. Na osnovu informacija koje dobijamo sa tržišta to se menja i korisnici postaju sve ekstrovertniji u izboru boje svog uređaja. Od kada su pametni telefoni Samsung Galaxy S6 i S6 edge u prodaji, potražnja za uređajima u zlatnoj boji jednaka je potražnji za uređajima u beloj i crnoj.  Reakcije sa tržišta su nas iznenadile, pa ćemo morati da dodatno povećamo proizvodnju uređaja u platinasto zlatnoj boji kako bi držali korak s potražnjom”, rekao je Rory O`Neill, potpredsednik Uprave poslovne jedinice Mobile za Evropu.

Nakon što je više od dve decenije zlatna boja bila u senci prigušenih boja, veliki je broj pokazatelja koji upućuje da je sada novi hit. Na to ukazuje i sve češće pojavljivanje zlatnog nakita na modnim pistama i crvenim tepisima širom sveta pa sve do zlatne šminke koja dominira u svetu mode.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =