SVEMOĆNI ANDROID: Smartfone ćemo otključavati GLASOM!

Do sada je Google omogućio automatsko otključavanje uređaja na tačno određenoj lokaciji, u blizini povezanih bluetooth uređaja i prepoznavanjem lica, a uskoro stiže još jedna mogućnost.

Google je nedavno ažurirao svoju Google aplikaciju za Android i tom prilikom pojavio se nagoveštaj da će se uskoro pojaviti nova opcija za otključavanje uređaja. Reč je zapravo o mogućnosti otključavanja telefona glasom.

Do sada je Google omogućio automatsko otključavanje uređaja na tačno određenoj lokaciji, u blizini povezanih bluetooth uređaja, prepoznavanjem lica. Od nedavno postoji i “on-body detection” opcija, odnosno mogućnost da uređaj ostane otključan kada ga korisnik drži u džepu ili torbi.

and1

Glasovno otključavanje će omogućiti pristup telefonu kada korisnik kaže “Ok Google”, a bitno je napomenuti da ovo nije baš i najsigurniji metod za zaštitu podataka na uređaju (isto kao i prepoznavanje lica).

Za sada je ova opcija dostupna malom broju korisnika. “Smart lock” opcije su dostupne samo na Android Lollipop uređajima.

Izvor: telegraf.rs

Related Post