Svetsko prvenstvo u bacanju mobilnih u dalj!

Finska je zemlja poznata po skijašima, reli vozačima, hokejašima, nekada Nokia telefonima, a biće i po bacačima mobilnih telefona udalj!

Nova disciplina postaje sve popularnija, pa se pored manjih takmičenja, očekuje i organizacija velikog svetskog prvenstva u ovoj disciplini. Prvo takmičenje dogodilo se 2008. godine, kada su bacali BlackBerry Storm 9530. Od tada se priča oko ove neobične „sportske“ discipline razvija i širi.

Svetsko prvenstvo trebalo bi da se održi 11. marta 2017. godine u Finskoj, u mestu Savonlina. Pravila su jednostavna, pobednik je onaj koji mobilni baci najdalje. Takmičenje je podeljeno u više disciplina, postoje i timovi. Jedna zanimljivost je da ako mobilni ne bacite dovoljno daleko, postoji šansa da sudije pozitivno ocene vaš bacački stil.

Ljudi koji su se već oprobali u ovoj disciplini, kažu da ovaj „sport’ oslobađa od stresa i frustracije. Isto tako navode da ima i taktičkog nadmudrivanja, jedni misle kako lakši telefoni dalje lete, a neki opet prednost daju većim i težim modelima, uz jači zamah.

Do Svetskog prvenstva ima dovoljno vremena za pripreme, možda ste baš vi novi prvak u bacanju mobilnog telefona u dalj.

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =