Svi podaci staju na ručni zglob

Pametni sat je apsolutni hit u 2014. godini. Napravili smo pregled dostupnih modela i izdvojili argumente koji će vas ubediti da nabavite svoj primerak, čak i ako imate android ili tablet. Prvo što treba da znate je šta sve mogu.

VREME – Pametni satovi nisu novitet, ali pojavom Android operativnog sistema su postali mnogo praktičniji za korisnike. Čak je i Gugl nedavno predstavio posebnu verziju nazvanu Android Wear koja je namenjena nosivim uređajima.
Iako su najavljeni modeli koji će moći da funkcionišu zasebno poput telefona, zasad su dostupni oni kojima je potrebna konekcija sa mobilnih telefona kako bi ispunili svoj potencijal. Oni se povezuju putem blutut veze na Android telefone i nude korisnicima mogućnost primanja svih bitnih obaveštenja. To mogu biti informacije o pozivima, poruke, pa čak i pregled društvenih mreža. Neki od telefona nude i dodatne opcije poput igranja video-igara ili mapa.
Trenutno najveće interesovanje vlada oko budućeg LG sata, koji je urađen u saradnji sa kompanijom Gugl. Njegova cena će biti oko 200 evra, biće otporan na vodu i prašinu, a prodaja počinje u julu. Od zanimljivijih stvari imaće mogućnost upravljanja glasom.

Dodatni razlog za kupovinu ovakvog uređaja je što se radi o lepom modnom detalju, koji je ujedno veoma funkcionalan. Na taj način ne morate stalno da gledate telefon, a uvek možete da vidite sve što se dešava. I kao krajni argument, nosićete ga bar nekoliko sezona, jer će većina proizvođača redovno nadograđivati softver, pa ćete na taj način uvek imati aktuelan uređaj.

Top 5 pametnih satova

Pebble
Po mnogima trenutno najbolji dostupan sat. Nudi odličan hardver i zanimljiv dizajn.

Martian
Za one koje žele da pored pametnog sata dobiju i dizajnerski lep uređaj, onda je izbor svakako na strani ovog modela.

I am Watch
Hardverski može da konkuriše na tržištu, ali se očekuje velika nadogradnja na softverskom nivou kako bi korisnicima ponudio bogato Android iskustvo.

SW2
Japanski proizvođač Sony je svojim modelom izazvao veliko interesovanje jer se lako povezuje i nudi brojne pametne opcije.

COOKOO
Pametni sat sa okruglim staklom je retkost, a upravo ovaj model to donosi. Ujedno spada u kategoriju sportskih.

Izvor: 24 sata

Related Post