Synaptics-ov novi skener otiska prstiju može da skenira i preko stakla

Jedna od glasina o iPhone 8 telefonu jeste ona koja govori da će Apple odbaciti Home taster jednom za svagda. Međutim, postavljalo se pitanje ukoliko Home taster bude odbačen, gde će Apple staviti svoj Touch ID skener otiska prstiju? Spekulisalo se da će to biti ispod stakla, a izgleda da nam je tako nešto potvrdio i sam Synaptics. Synaptics je nedavno najavio novi skener otiska prstiju koji je u stanju da skenira preko stakla displeja.

Ovo znači da ne samo da će senzor biti zaštićen od ogrebotina, već će biti i vodootporan a dobro će raditi i sa prstima koji su vlažni, što je problem koji imaju mnogi skeneri otiska prstiju. Iako Synaptics ne navodi kome će slati ovakve skenere otiska prstiju, poznato je da je kompanija jedan od glavnih Apple-ovih dobavljača. Ipak, kompanija snabdeva Apple sa LCD displej drajverima ali ne i Touch ID komponentama.

Čak i ako nije povezano sa novim iPhone 8 telefonom, Synaptics-ovo rešenje nagoveštava budućnost dizajna telefona. Synaptics ipak nije prvi koji je došao do ovog rešenja, jer je Qualcomm već imao svoju verziju nazvanu Sense ID.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post