Tablet za decu: Da se i klinci digitalizuju!

Kids tablet objedinjuje dečije sadržaje sa šarenim i izdržljivim dizajnom, pa predstavlja pametnog dečijeg prijatelja.

Samsung je najavio Galaxy Tab 3 Kids, tablet posebno kreiran za decu, sa edukativnim aplikacijama i bezbednosnim funkcijama koje roditeljima olakšavaju kontrolu.

Tab 3 Kids dolazi sa već instaliranim popularnim aplikacijama za decu i sa novim konceptom Kid’s Store (Dečija prodavnica) koji je pun edukativnih primena tehnologije, posebno namenjenih deci.

Sadržaj koji je već instaliran su obrazovne aplikacije, igre, zabavne aplikacije i elektronske knjige. Tablet takođe omogućava roditeljima da odaberu aplikacije kojima će njihova deca imati pristup, pomoću Application Manager opcije za kontrolu aplikacija.

Galaxy-Tab-3-Kids-2

Pri razvoju ovog uređaja prioritet je bio zaštita interesa dece, stoga Tab 3 Kids ima aplikaciju za upravljanje vremenom koja omogućava roditeljima da pomoću opcije Time Manager podese vremenska ograničenja za korišćenje tableta. Kada programirano

vreme istekne, ekran uređaja se zaključava i pojavljuje se polje za unos lozinke; roditelj ili neka druga odrasla osoba moraju uneti lozinku kako bi se uređaj otključao. Ova alatka pomaže roditeljima da budu sigurni da će vreme koje njihova deca provode uz pametne uređaje biti pravilno uravnoteženo sa drugim aktivnostima.

Sa dvostrukim procesorom od 1.2GHz, 1 GB RAM-a, pozadinskom kamerom od 3 megapiksela i prednjom od 1.3 megapiksela, Samsung Tab 3 Kids ima snagu i performanse koje očekujete od tablet uređaja, a dizajniran je tako da deci pruži nenametljiv edukativni, ali i interaktivni doživljaj.

Uz Galaxy Tab 3 Kids biće dostupno i kućište za decu, koje je posebno dizajnirano da olakša deci držanje i koje ima više načina i uglova postavljanja na postolje. Kućište, takođe, ima C Pen olovčicu, odnosno stilus uređaj sa odgovarajućom drškom koja se lako hvata, što deci omogućava da se zabavljaju crtanjem bez bojazni da će tako ostaviti tragove na drugim stvarima i nameštaju.

Galaxy-Tab-3-Kids-Specifikacije

Cena i vreme početka prodaje u Srbiji nisu najavljeni, a širom Evrope tablet će se pojaviti u septembru.

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post