Tableti – poznate marke za malo para

Imate poverenja u brendove iza kojih stoje Samsung i Lenovo, ali nemate džep dovoljno dubok da uzmete ono najskuplje što oni nude. Prosečne performanse odgovaraju vašim potrebama i mogli biste da pristanete na njih, pod uslovom da ono što kupite dolazi baš iz jedne od ove dve kompanije? Ovako jaka imena izlaze u susret svima koji žele njihove proizvode. Nude tablete manjih dijagonala, prenosive i zgodne za putovanja, sa odlikama koje pašu prosečnom korisniku tableta u Srbiji. Dakle, kvalitet koje potpisuju Samsung i Lenovo, ali po pristupačnoj ceni. Ili, ono što Srbi veoma vole – „i jare i pare“.

Zašto je bitno koliki je RAM?

Što je veći, uređaj će raditi brže, brže će otvarati aplikacije i slediti instrukcije koje dobija od vlasnika. Ako je otvoreno više aplikacija istovremeno, neće se „ukočiti“. Stručnjaci kažu da je za osnovne potrebe dovoljno 1GB. Za one koji često i dugo koriste internet aplikacije, optimalna veličina je 2GB, dok je onima koji npr. igraju zahtevne video igre potrebno 8GB ili više.

Zašto je bitno koliki je ROM?

Jednostavno – što veći ROM, to više filmova i drugih stvari možete da sačuvate na tabletu. S obzirom na to da 1GB ima 1024MB, a film zauzima oko 700 MB, na tabletu koji ima ROM od 8GB može da stane oko 11 filmova.

Samsung T310 Galaxy 16GB Black

sblack

Ovaj model je najskuplji među predstavljenima, ali i nudi najviše. Procesor ovog modela ima dva jezgra, a njegova brzina je 1.5Ghz. Ne spada u vrhunske, ali za te pare je odličan. Imajte na umu da je brzina procesora među najbitnijim, ako ne i najbitnija odlika na koju treba paziti prilikom kupovine ovakvih uređaja.

I ekran je veći nego kod druga dva modela – ima dijagonalu od 8 inča, što znači da će rukovanje njim biti manje zamorno za oči. Rezolucija ekrana od 1280×800 je sasvim zadovoljavajuća.

Ovaj tablet ima skladišnu memoriju od  16GB. Ima i dve kamere, po čemu se takođe izdvaja od druga dva modela i posebno odgovara zaljubljenicima u fotografisanje. Logično, jača je sa zadnje strane (5MP), dok prednja ima 1.3MP. Težak je 314 grama.

Lenovo A740 59410282

lenovo

Četiri jezgra procesora je ono što izdvaja ovaj tablet, a njegova brzina je 1,3GHz. Ima istu rezoluciju kao prethodni model, ali ne i veličinu ekrana – ona je manja i iznosi 7 inča, što znači da nećete podjednako uživati u slici i bojama sa oba modela.

Nešto je manja i radna memorija (1GB), a skladišna je upola manja (8GB). On čita memorijske kartice veličine do 32GB, a od kamera ima samo prednju, web kameru jačine 2MP. Dakle, ništa od fotkanja.

Težak je otprilike kao i prethodni model – 320 grama.

Samsung T110 Galaxy 8GB White

swhite

Najjeftiniji među predstavljenima ima najslabiju rezoluciju, i u kombinaciji sa malim ekranom neće biti pravo zadovoljstvo za oči. Ovaj tablet ima procesor sa dva jezgra brzine 1.2GHz.

Neznatno je jeftiniji od Lenovo modela, a imaju iste kapacitete radne i skladišne memorije – 1 i 8GB. Od kamera ima zadnju, jačine 2MP. Ekran je mali, sa dijagonalom od 7 inča, a tablet  čita memorijske kartice veličine do 32GB. Težak je 310 grama.

Izvor: Tehnomagazin.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + eight =