TEHNOLOŠKI RATOVI: Samsung i Microsoft protiv Googla?!

Samsung odgovorio Googlu na njegov zahtev da smanji broj svojih aplikacija u Android telefonima – koristiće Mirosoftove aplikacije!

Google je odavno Samsungu poručio da malo “o’ladi” sa ubacivanjem Galaxy aplikacija u svoje Android telefone, koje su direktna konkurencija GMailu, Driveu, Hangoutsu i drugim Google aplikacijama. Zato je Samsung, recimo, najavio gašenje ChatOn aplikacije, makar na većini tržišta, a najavio je i smanjivanje svojih aplikacija, jer je Google počeo ozbiljno da “frkće”.

Ipak, izgleda da će Galaxy S6 biti telefon koji će doneti prekretnicu u odnosu Googla i Samsuga. To očigledno neće biti Tizen, koji se nalazi u Samsung pametnim satovima i telefonima, nego će biti Microsoft aplikacije u Galaxy Android uređajima!

Samsung će tako imati OneDrive, OneNote, pun Officepaket, Skypei druge Microsoft aplikacije koje će se nalaziti u uređaju prilikom kupovine. Samim tim će Samsung smanjiti broj svojih aplikacija, olakšaće TouchWiz dodatak za Android, a korisnicima će ponuditi alternativu za Google servise, dok će Samsungove aplikacije i dalje biti na raspolaganju, ali samo kao naknadna instalacija, kroz Samsung Apps prodavnicu.

samg1

Do nedavno su Samsung i Microsoft imali neraščišćenih računa po pitanju plaćanja nadoknadi za korišćenje patenata (Samsung je dugovao pozamašnu svotu Microsoftu), ali kao što vidite, situacija je više nego ispeglana.

Izvor: Press Online

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 5 =