Tek svaki deseti korisnik i dalje upotrebljava novu aplikaciju nakon nedelju dana

Prema najnovijem istraživanju kompanije Apps Flyer, svega 4% do 5% smartfon korisnika nastavlja da aktivno upotrebljava aplikaciju i trideset dana nakon što je ona instalirana. Poražavajuće je i da svega 10% korisnika i dalje aktivno koristi aplikaciju koja je instalirana nedelju dana ranije.

Iako ova statistika deluje loše, ona zapravo predstavlja poboljšanje u odnosu na podatke iz prošle godine za aplikacije koje nisu pronađene prirodnim putem, odnosno imaju neku vrstu podsticaja da budu otvorene.

Krajnji rezultat je da sve manje vremena provodimo u aplikacijama koje želimo da instaliramo, a sve više vremena poklanjamo aplikacijama na koje nas developeri usmeravaju da instaliramo. Kada su u pitanju operativni sistemi, na godišnjem nivou otkrivanje i zadržavanje aplikacija koje su ponuđene od developera iznosi 25% za iOS i samo 4% za Android.

Ovo znači da su Android korisnici privrženiji aplikacijama koje sami pronađu, dok iOS korisnici favorizuju apliakcije koje im nude developeri. Takođe šansa da se obavi transakcija novca u okviru aplikacije je 80% veća za iOS nego za Android, što je i razlog zbog koga se developeri više odlučuju da kreiraju sadržaj za iOS nego za Android.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post