Telefon koji čuva privatnost stigao i u Srbiju

DVA inovativna uređaja koja nude mnogo više od standardnih smart telefona premijum klase, Yotaphone 2 i Blackphone, stigla su u Srbiju u ekskluzivnu Vip ponudu. Yotaphone 2 je jedini smart telefon na svetu sa dva ekrana, a Blackphone je namenjen korisnicima kojima je bezbednost podataka na prvom mestu.

yot

Yotaphone 2 je elegantan, brz i pouzdan uređaj koji nudi potpunu funkcionalnost Android telefona na oba svoja ekrana. Primarni je prednji AMOLED ekran dijagonale 5 inča u rezoluciji 1920 x 1080. Drugi je EPD (Electronic paper display) od 4,7 inča u rezoluciji 960 x 540, smešten na poleđini telefona i uvek je u funkciji. Korisnik na njemu može da pregleda sve notifikacije, odgovara na poruke i mejlove, prima pozive ili čita e-knjige, sve bez otključavanja telefona i korišćenja kolor ekrana.

Takođe, EPD displej dozvoljava potpunu personalizaciju u izboru pozadine i prikazanih aplikacija. Trajanje baterije u YotaEnergy režimu se meri danima, a ne satima, i pruža minimum 48 časova korišćenja. Yotaphone 2 poseduje četvorojezgarni procesor od 2.2 GHz, 8MP kameru sa LED blicem i autofokusom, i prednju od 2.1MP. Dostupan je na 12 mesečnih rata od 2.975 dinara bez kamate, u tarifi Smart 3000.

black

Blackphone je smart telefon koji se našao na listi Top 25 izuma u 2014. godini magazina “Tajm”. Na prvi pogled izgleda kao standardni smart telefon sa HD IPS ekranom od 4,7 inča, procesorom sa četiri jezgra jačine 2 GHz i kamerom od 8 MP ali je kreiran da bezbedno čuva lične i poslovne podatke korisnika. Pokreće ga PrivatOS, modifikovana verzija “Android” operativnog sistema upotpunjena paketom bezbednosnih aplikacija.

Glavna prednost ovog operativnog sistema je Silent Suite aplikacija koja korisnicima omogućava da obavljaju glasovne i video-pozive, razmenjuju poruke i prebacuju i skladište podatke i kontakte bez bojazni da će im privatnost biti ugrožena. Sve ovo je omogućeno bez gubitka produktivnosti u radu uređaja. Blackphone je dostupan na 12 mesečnih rata od 2.550 dinara bez kamate, u tarifi Smart 3000.

Izvor: Vecernje Novosti

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 18 =