Telefon za žene? Ideja ovog startapa se neće svideti feministkinjama

Tržište pametnih telefona dominira sa stotinama novih dizajnova svake godine, ali svi nešto zajedničko, pravougaoni oblik.

Startap iz Vašingtona dToor ima nameru da to promeni sa svojim The Cyrcle Phone, telefonom u obliku kruga koji liči na ogledalce ili puder sa ogledalo, a ima za cilj da vrati žene barem pola decenije unazad sa lošijim dizajnom i hardverom.

Ekipa koja stoji iza ovog startapa navodi da pravougaoni oblik telefona ne služi potrebama žena. Prvo, ženska odeća obično nema džepove, a iako ih ima, oni su prečesto mali i ne tog oblika da u njih lako stane telefon pravougaonog oblika. Drugo, žene vole da pričaju, kucaju poruke i komuniciraju putem svih raspoloživih sredstava na svojim pametnim telefonima.

women_phone

Ideja je bila da se ovaj telefon jednostavno uklopi između glave i ramena i da oblik kruga koji se otvara pomogne ženama koje satima pričaju telefonom. Kompanija veruje i da se jednostavnije skladišti u ženskim tašnama.
Prvi ovakav telefon, u 2G verziji pojaviće se u avgustu, a malo bolja verzija, 4G verzija, 2017. godine.

Da li su nam uopšte potrebni drugačije dizajnirani telefoni za muškarce i za žene? Ako su nam i potrebni, zašto žene dobijaju telefone siromašnijeg dizajna, sa siromašnijim hardverom?

Izvor: novaenergija.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + two =