Telefoni sa dve kamere su budućnost mobilne fotografije

Kamere smartfona mogu da učine zapanjujuće stvari ovih dana, ali one ipak dostižu određene fizičke granice. Postoje tačno određene stvari koje možete staviti u telefon debljine 7 mm, a proizvođači telefona traže alternativne načine da nastave napredak. Ovog proleća LG i Huawei vode čitavu stvar sa svojim novim flagship telefonima koji imaju dva različita sistema sa dve kamere.

Glasine govore da će i Apple iPhone 7 Plus telefon pratiti ovaj trend kada bude objavljen u drugoj polovini godine kao i brojni drugi proizvođači. Jednog dana u bliskoj budućnosti ćemo na sistem sa dve kamere gledati kao na logičan napredak i ništa više od toga. LG G5 će biti upamćen kao telefon sa modularnim dizajnom ali bi u bilo kojoj drugoj godini on bio označen kao telefon sa izuzetnom drugom kamerom na poleđini.

Objektivi regularnih telefona su fiksirani na isti nivo zuma, a dodatni hardver je neophodan jer telefoni nemaju lak način za dodavanje zuma na njihove kamere. Objektivi za zum zahtevaju veću dubinu nego što to dizajn modernih telefona može da priušti. Daleka budućnost nam može doneti još više objektiva i senzora.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + 1 =