Teorija koja objašnjava zašto se iPhone 6 Plus savija

Razni stručnjaci daju različita objašnjenja i pronalaze različite krivce za problem sa savijanjem iPhone 6 Plus telefona – od slabog aluminijumskog kućišta, do snage koja je potrebna da bi se telefon savio. Pojavilo se i jedno strukturalno objašnjenje, od strane Imgur korisnika (alleras4), koji spekuliše da savitljivo kućište telefona nije samo posledica puke čvrstine aluminijumske konstrukcije. Nemoguće je verifikovati istinitost ovog navoda, ali zanimljivo je kako se ovo objašnjenje poklapa sa rastavljanjem iPhone-a 6 Plus od strane iFixit tima. Naime, iFixit navodi da je savijanje prouzrokovano dizajnom ojačanja unutar telefona, iza tastera za zvuk. Tu se metalno ojačanje završava šrafom, ostavljajući telo telefona izloženo pritisku.

Alleras4 objašnjava da savijanje telefona nema mnogo veze sa snažnim palčevima ili težinom korisnika. U pitanju je pritisak na veoma specifično mesto na iPhone-u 6 Plus, iz specifičnog ugla – tamo gde unutrašnji dizajn uređaja ima manu. Ne radi se o tome da li se uređaj savija ili ne, ili kolika snaga se upotrebi.

iphone

U pitanju je situacija gde se pod određenim položajem, telefon savija a na ovo utiču metalni dodaci u unutrašnjosti, koji se okrećuoko ose preblizu kritične tačke. Alleras4 navodi da su ovi kritični delovi više razdvojeni, mogli bi da dozvole bolju podršku i umesto obrtanja dela bi omogućili fleksibilnost i načinili telefon otpornijim.

Alleras4 navodi da je ovo objašnjenje bazirano na jednostavnoj strukturalnoj logici i rastavljanju telefona. Moguće je da postoji i sasvim drugačija teorija. Sajt Gizmodo je konsultovao industrijskog dizajna Dona Lemana, koji je prokomentarisao ovo objašnjenje koje je dao alleras4. On navodi da objašnjenje ima smisla, te da je problem sa savijanjem pogodio minimalan broj korisnika i da je malo verovatno da će se dizajn telefona promeniti.

izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − eight =