Test koji vam pokazuje šta Facebook zaista zna o vama

Ličnost svih nas se u većoj ili manjoj meri manifestuje i menja u zavisnosti od toga koliko smo svoj stvarni život “preselili” u virtualna prostranstva. Ovaj test će vam pokazati koliko je sve “ozbiljno”.

Naučnici sa Kembridž univerziteta razvili su web aplikaciju Apply Magic Sauce, koja ima samo jednu namenu i zadatak – da proceni vašu ličnost isključivo na osnovu vašeg Facebook profila.

in t

Ne treba da učinite ništa, osim da se ulogujete na web putem vašeg Facebook profila i proverite da li je ovo zaista test koji će vas (pr)oceniti bolje od vaših prijatelja, roditelja, partnera, kolega na poslu… I to samo i isključivo na osnovu vaših “lajkova” koje ostavljate po Facebooku.

Britanski naučnici tvrde da su stvorili alat koji je u stanju da ponudi odgovore na pitanje kakvi ste vi zapravo i da im je za to dovoljan vaš Facebook profil; otkriće vam koliko ste inteligentni, potvrditi vaša politička, religiozna ili seksualna stremljenja i preferencije…

Da li je test zaista toliko tačan kao što stručnjaci tvrde možete proveriti i sami. U budućnosti bi, navode sa Kembridža, mogao, na primer, da se koristi za predviđanje zločina koje nameravaju da počine neki od korisnika, i slično…

Test se nalazi ovde.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + fifteen =