Tri nastavnice iz Srbije Microsoft eksperti

Tri nastavnice iz Srbije svrstane su među globalne Microsoft inovativne edukatore u 2015. godini, za upotrebu tehnologije za povećanje produktivnosti i transformaciju obrazovanja, saopštila je danas ta kompanija.

Među više stotina nastavnika iz stotinak zemalja celog sveta izabrane su i Darina Poljak iz Osnovne škole “Mlada pokolenja” u Kovačici, Katarina Aleksić iz Osnovne škole “Branislav Nušić” u Beogradu i Ana Živković iz Osnovne škole “Čegar” u Nišu.

Microsoft svake godine bira eksperte koji postaju deo ekskluzivne globalne zajednice, a ove godine Microsoft je odabrao više od 800 lidera na polju inovativnog učenja, koji poseduju tehnologiju i streme povećanju svojih dometa u nastavi.

Potpredsednik ogranka Svetsko obrazovanje u kompaniji Microsoft Entoni Salsito rekao je da su edukatori primer kako pojedinci upotrebljavaju tehnologiju za povećanje produktivnosti svojih đaka i razvoj veština neophodnih na radnom mestu.

Njihov zadatak je i da pomognu drugim nastavnicima, obučavajući ih u edukativnim tehnologijama, kao i proizvodima i alatima kompanije Microsoft.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =