Trikovi iz Gugla za koje (možda) niste znali

Pored najpopularnijih servisa kompanije Gugl poput Gmaila i Mapsa, postoji još veliki broj besplatnih alata za koje mnogi korisnici ne znaju. Pogledajte šta može još vaš Google.

Earth View za Google Maps

maps

Ova ekstenzija za Chrome omogućava pogled iz ptičije perspektive na divne predele svaki put kada pokrenete pregledač.

Direktni prevod teksta

prevod

Još jedna ekstenzija koja omogućava da označite nepoznatu reč i odmah dobijete prevod, direktno na stranici teksta koji čitate.

Google Forms

forms

Uz pomoć ovog alata možete postavljati ankete svojim prijateljima, saradnicima ili samo posetiocima sajta.

Google Keep

keep

Aplikacija uz koje možete praviti radnu listu, podsetnike, deliti je sa svojim prijateljima ili sa računara na telefon i obratno.

Javna istraživanja

istrazivanja

Informacije poput koliko ljudi putuje godišnje određenim prevozom, koliko njih troši bankomate i brojne druge statistike možete pronaći ovde.

Svetske knjige

knjige

Ako želite da saznate kada su koje knjige postale popularne i u kojim državama, ovaj servis vam to omogućava. Možete pretraživati od 1600 godine.

Fontovi

font

Kao što samo ime kaže, baza besplatnih fontova.

Berza

berza

Ukucavanje u Gugl pretragu oznake određenih kompanija na berzi dobićete sve ključne informacije o njima. Probajte za Epl “AAPL”.

Svemir

svemir

Ukoliko ste zaljubljenik u svemir, preko servisa Google Sky moći ćete da pregledate udaljene galaksije, Ovo je Google Earth za svemir.

 

Letovi

Informacije o aktuelnim letovima su na dohvat ruke. Potrebno je samo da ukucate broj leta i dobićete sve potrebne informacije o njemu.

Izvor: Blic.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − 1 =