Trikovi za koje niste znali u Google Maps

Servis Maps je jedan od najpularnijih kompanije Google i veliki broj korisnika se oslanja na ovu uslugu. Ipak osim pronalaženja adresa Google Maps nudi još neke zanimljive stvari za koje možda niste znali.

Putovanje kroz vreme

Opcija Street view koja je jedan od boljih dodataka servisu Google Maps na određenim lokacijama omogućava “putovanje kroz vreme”. Kada gledate neke ulice, u levom gornjem uglu će se pojaviti opcija da “premotate” izgled ulice i vidite kako je ona izgledala nekoliko godina unazad.

Napravite svoje mape

Kada se ulogujete u ovaj servis, kliknite na “My Places” koji se nalazi u dnu stran i tada kliknite na “create map”. Tu možete da sami označavate bitne lokacije, pravite posebne rute i osvetlite pojedine regione. Ovakve mape možete da podelite sa svojim prijateljima ili da ih čuvate na Google Driveu.

Obrišite istoriju pretraženih mesta

 

Ukoliko ne želite da u istoriji stoji ono što ste do sada tražili na Google Maps servisu potrebno je da odete na google.com/history i izaberete Maps u levom meniju i izbrišete željene pretrage.

“Božji mod”

Linija između Google Maps i Google Earth postaje sve manja, pa je kombinacijom ova dva servisa moguće “leteti” kroz svet. Kliknete na “Earth” u donjem levom uglu, dobijate “Tilt the View” u donjem desnom uglu. Sada samo držite ctrl i možete da “letite” kroz ceo svet koristeći miša.

Izmerite bilo koju razdaljinu

Desnim klikom na internet verziju Mapa dobićete padajući meni u kom se nalazi opcija “Measure distance”. Tada samo postavite tačke na lokacijama među kojima želite da izmerite razdaljinu.
Istražite galerije

Na Google Maps možete pronaći brojna istraživanja i zanimljive podatke predstavljene na veoma vizualan način. Želite da vidite kako je izgledao Tokio 1680. godine, kliknite ovde.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =