Tviter duplirao prihode iako je rast broja korisnika usporio

NjUJORK – Američka društvena mreža Tviter objavila je da je u trećem kvartalu udvostručila prihode na 361 milion dolara, ali da je tempo rasta broja korisnika ponovo usporio nakon što je dobio na zamahu u prethodnim kvartalima.

U tri meseca zaključno sa septembrom, broj aktivnih korisnika društvene mreže porastao je za 23 odsto na 284 miliona, što je nešto sporiji tempo u odnosu na rast od 24 odsto iz prethodnog tromesečja, navodi se u saopštenju kompanije iz San Fransiska, a prenosi njujorška agencija Blumberg.

Prihodi Tvitera su i više nego udvostručeni na 361,3 miliona dolara, čime je nadmašena prosečna prognoza analitičara od 351 milion dolara, dok je neto gubitak kompanije u tom periodu porastao na 175,5 miliona dolara ili 29 centi po akciji, sa 64,6 miliona dolara ili 48 centi po akciji iz istog tromesečja lane.

Kako piše Blumberg, izvršni direktor kompanije, Dik Kostolo, preduzima brojne napore kako bi uverio investitore da Tviter, koji je u novembru prošle godine prvi put izašsao na berzu, ima potencijala za rast.

Kostolo je, naime, najavio da će Tviter učiniti jednostavnijim za korišćenje, da će razviti bolji servis za poruke, da će privući veći broj korisnika i sarađivati sa kompanijama koje izrađuju aplikacije za mobilne uređaje kako bi proširio usluge Tvitera.

Za četvrti kvartal, Tviter predviđa prihode od 440 do 450 miliona dolara, u poređenju sa procenom analitičara od 448,1 milion dolara.

Izvor: Vecernje Novosti

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + seven =