Twitter ne odustaje od ograničenja na 140 karaktera

Ko-osnivač i izvršni direktor Twittera Džek Dorsi juče je u intervjuu za NBC stao na kraj glasinama da društvena mreža odustaje od ograničenja tvitova na 140 karaktera.

Priče da Twitter eksperimentiše s dužim tvitovima krenule su u oktobru 2015, a ponovno su krenute početkom ove godine, kada se spominjalo da kompanija radi na funkciji Beyond 140 koju je navodno trebalo da lansiraju do kraja prvog tromesečja. Prema tim informacijama, novi limit bi se popeo na 10.000 znakova po tvitu.

Tvitovi s ograničenjem od 140 znakova su zaštitni znak Twittera i ukidanje ograničenja verovatno bi drastično promenilo kulturu i jezik te mreže. Ne treba posebno naglašavati da je mnogo korisnika sama pomisao na takvu promenu razbesnela.

Sličnu reakciju su izazvale i glasine koje su se proširile u drugom mesecu, kada se pričalo da Twitter uvodi algoritam za razvrstavanje tvitova kojim bi se, umesto prema hronološkom redu, tvitovi prikazivali prema popularnosti i relevantnosti objava. Trending RIPTwitter skočio je na prvo mesto, a na kraju je intervenisao i Dorsi, poručivši da ostaju real time platforma.

Na kraju je uvedena samo While you were away funkcija koja korisniku prikazuje najvažnije propuštene objave, a na newsfeedu se tvitovi i dalje prikazuju po vremenu objave.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =