Twitter se priprema za veliki redizajn

Twitter stalno menja određene opcije, ali izgleda da je na pomolu velika promena.

Kevin Vajl iz ove kuće kaže da je budućnost ove mreže u video snimcima, naprednijem slanju privatnih poruka i prilagođavanju timeline.

Prošlog meseca predstavljen je dugo očekivani video servis, koji korisnicima omogućava menjanje i objavljivanje klipova dugih do 30 sekundi i to putem aplikacije.

Servis funkcioniše rame uz rame sa aplikacijom Vine, na kojoj video snimci traju do šest sekundi, a u budućnosti će Twitter možda uključivati i duže snimke, pa čak i filmove koji će moći da se kupe pritiskom na dugme “Buy”.

Tvitovi mogu imati do 140 karaktera, ali je od nedavno pokrenut i servis za grupne direktne poruke, kojim Twitter pokušava da konkuriše aplikacijama kao što je Whatsapp.

tw1

Takođe, od januara je “tviterašima” dostupna i “While you were away” opcija, koja sumira najpopularnije tvitove iz perioda tokom kog nisu bili ulogovani.

Prema svemu sudeći, Twitter će se sve više okretati ka personalizaciji, a već se testiraju neka rešenja koja bi korisnicima omogućila da imaju jedinstvene sadržaje na svojim nalozima.

Trenutno je dizajn sajta pod najvećim udarom kritika, jer prema mišljenju mnogih, podseća na Facebook.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × two =