Twitter testira Dark korisnički interfejs

Prema najnovijem izveštaju, određeni broj alpha testera već testira verziju 5.112.0-alpha.423 Twitter-a za Android koji sadrži noćni mod. Dark mod će se automatski prebacivati iz bele pozadine sa crnim tekstom u tamniju plavu pozadinu sa plavim elementima i belim tekstom bazirano na lokaciji i tome koje je doba dana. U alpha verziji aplikacije nema tastera kojim se mod uključuje ili isključuje, ali se pretpostavlja da će se to rešiti do finalne verzije.

Ideja “dark” ili “night” korisničkog interfejsa nije nova. Mnoge third-party aplikacije nude opciju prebacivanja obrnutog korisničkog interfejsa koji je lakši kada se aplikacija koristi u slabo osveteljnoj sobi ili noću. Pored noćnog moda, Twitter je takođe testirao novi raspored korisničkog interfejsa, klizni meni kao i plutajuće akcione tastere za ispis novih tvitova.

Night mod bi trebalo da bude objavljen uz Material redizajn Twitter aplikacije, a očekuje se da automatsko prebacivanje noćnog moda bude sjajan dodatak za one koji aplikaciju koriste veoma često.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post