Twitter testira novu Instant Timeline funkciju, namenjena potpuno novim korisnicima

Twitter je odličan izvor za prikupljanje novosti i deljenje trenutnih iskustava sa prijateljima. Ipak, potpuno novi korisnici ne mogu da uživaju u ovome. Kako bi promenio ovu situaciju, Twitter testira novu funkciju, pod nazivom Instant Timeline.

Funkcija, koja je nedavno ušla u javno testiranje, je auto-populisani sistem koji novim korisnicima omogućava da se automatski priviknu na Twitter. Uostalom, počinjanje sa nula pratilaca i praznim timeline-om, može za mnoge delovati obeshrabrujuće i odbiti ih od ove društvene mreže. Pridošlicama bi, nakon logovanja i izbora korisničkog imena i lozinke, uobičajeno od njih tražio pristup kontakt listi na mobilnom uređaju. Ukoliko je neki od kontakata već na Twitteru, servis bi sugerisao praćenje te osobe.

twt

Upravo ovde na scenu stupa Instant Timeline. Umesto da od novog korisnika traži da prate svoje prijatelje, Twitter će skenirati njihov feed i kreirati poseban feed baziran na tipu interesovanja prijatelja. Na primer, ukoliko neki od prijatelja vole fudbal ili hranu, prikazivaće vam se video sa glavnim fudbalskim momentima i recepti za kuvanje.

Ideja koja stoji iza ovoga je da korisnik verovatno deli neka interesovanja sa prijateljima iz svoje kontakt liste. Naravno, ovo će funkcionstai ukoliko je vaša kontakt lista ispunjena stvarnim prijateljima. Ukoliko su u pitanju poslovni kontakti, to neće biti slučaj.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 14 =