Uber koristi AI za identifikaciju pijanih putnika

Popularni alternativni servis za prevoz putnika Uber namerava da reši rastući problem pijanih putnika upotrebom tehnologije. Stvoren je plan identifikacije osoba u pijanom stanju putem sistema temeljenog na veštačkoj inteligenciji. Tu informaciju prenosi CNN pozivajući se na zahtev za zaštitom patenta koji je podnela kompanija Uber.

Reč je o sistemu koji bilježi korisnikov uobičajen način upotrebe Uber-ove službene mobilne aplikacije te je u mogućnosti da identifikuje neobično ponašanje unutar same aplikacije (algoritmi prepoznaju greške u pisanju, na koji način korisnik koristi linkove i tipke unutar aplikacije, kojom brzinom hoda i koliko korisniku treba vremena kako bi zatražio vožnju).

Takođe, uzeće se u obzir i doba dana kada je zatražena vožnja (narudžbina vožnje u jedan u noći subotom izaziva više sumnje od narudžbine usred radnog dana). U skladu sa utvrđenim “neobičnim” stanjem potencijalnog korisnika takvim klijentima će se slati isključivo vozači sa iskustvom u ophođenju sa takvim tipom osoba.

 

Izvor: itvesti.info

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + nine =