Ubrzajte svoj računar

Čak iako pazite šta preuzimate, i vaš računar nije zaražen nekim virusom, startovanje se vremenom usporava. Ali, ne brinite, možete uraditi sledeće kako biste ubrzali računar:

Neka vam desktop bude čist. Što više fajlova, fotografija, foldera i programa držite na desktopu, računar će vam biti sporiji. Možda mislite da vam je desktop još jedan folder, ali za razliku od drugih, sve što se nalazi na njemu je prilikom podizanja sistema deo tog procesa, što onda može da dovede preopterećenja RAM memorije i uspori računar, pogotovo ako je reč o starijem računaru.

clean

Deaktivirajte programe koje ne koristite. Ukoliko samo klikćete na crveni X taster kada završite sa korišćenjem programa, znajte da tako ne isključujete program. On će raditi u pozadini.

Stopirajte programe kako se ne bi automatski pokretali. Čak i kada mislite da ste sve isključili na vašem računaru, neke aplikacije će se automatski pokrenuti nakon ponovnog uključivanja računara. To onda usporava računar.

Programima koji nude mogućnost isključivanja opcije u vezi sa automatskim pokretanjem nakon pokretanja računara, onemogućite to.

Očistite privremene fajlove. Ukoliko u velikoj meri koristite internet pregledač, možda bi trebalo da očistite privremene fajlove i kolačiće koji su sačuvani. Tako ćete povećati brzinu, piše Mashable.

Izvor: Mondo.rs

Related Post