Ukucajte svoju adresu i pokušajte da preživite apokalipsu

Zamislite da teško bolesni drhtite pod pokrivačem na parkingu prepunom šatora, ispred bioskopa koji ne prikazuje filmove.

Čujete sirene u daljini. Prošlo je pet dana od kada ste jurili u hitnu pomoć, od kada je cunami uzrokovao propast gotovo celog čovečanstva i kad vas je bolničko osoblje opskrbilo samo vakcinom protiv gripa.

Ljudi su jurili po vakcine u distribucijske centre koji su brzinski napravljeni, jer su apoteke ostale bez ičega.

Ne, ne pričamo o nekom novom holivudskom filmu nego o Collapseu – samoprozvanom “stimulatoru propasti ljudskog društva”, koji je inspiraciju pronašao u Tom Clancyjevoj “The Division”, igri koja 8. marta izlazi na tržište, a u kojoj je svet bačen u crnilo nakon iznenadne pandemije boginjama koja je poharala svet.

the division

U Divisionu, nakon pojave virusa na svetlo dana izlaze super vojnici i postapokaliptični ratnici obučeni da samostalno uspostave red u kriznim situacijama.

Međutim, igra se nastavlja usred Menhetna, nakon što je virus sve uništio i preživeli u ruševinama pokušavaju da se izbore za svoje mesto. Pitanje je, šta se dogodilo pre toga.

Na kompjuteru možete pogledati mapu svojeg rodnog grada kako nestaje u narandžastoj svetlosti koja pokazuje kako se širi zaraza i preovladava haos. Ekplozije, razbijeno staklo, pevanje, sirene, pucnjava…

Gradovi postaju male države kojima se širi neukrotiva smrt, dok se vazdušnim lukama šire virusi i panika.

apocalypse-30

Collapse će vam pružiti uvid u to kako se širi smrt i apokalipsa, nakon što upišete svoju adresu i počnete da koračate cipelama nultog pacijenta. Možete i sami isprobati, ako ste spremni, to iskustvo ovde.

Međutim budite upozoreni da apokalipsa sledi veoma brzo: nestaće vakcina, počeće neredi i pljačke, pobune, finansijska tržišta će doživeti kolaps, smrt će se širiti kao kuga, policija i vojska se neće moći nositi sa situacijom i jedna za drugom će padati vlade.

Ako ste spremni na sve to, proverite koliko dugo ćete uspeti da preživite, ali ne nadajte se periodu dužem od mesec dana, upozorava Time.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =