Uređaj pretvara vaš telefon u laptop sa trajanjem baterije od 24 časa

Jedna od glavnih karakteristika Windows 10 Mobile platforme je Continuum koji omogućava korisnicima da pretvore telefon u PC korišćenjem namenskog doka koji omogućava povezivanje na eksterni displej. Iako je ovo prilično zgodno na stolu, Continuum je slab u u pokretu. Nekoliko proizvođača je pokušalo sa kreiranjem takozvanih lapdokova, koji imaju formu laptopa ali zahtevaju telefon za pokretanje jer nemaju operativni sistem, memoriju i procesor.

To je i slučaj sa nedavno razvijenim Mirabook-om koji je kreirao Miraxess i koji je prikazan na CES 2017 sajmu. Mirabook je uređaj kojim ćete iskoristiti prednosti Continuum-a na Windows 10 Mobile platformi u pokretu. Pored toga, obezbeđuje podršku za Androidov Andromium, pa radi i sa Widows 10 Mobile i Android platformom.

Uređaj dolazi sa 13,3-inčnim displejem 1080p rezolucije kao i nekoliko opcija za povezivanje među kojima su dva USB Type-C porta, HDMI i priključak za slušalice. Mirabook ima masu od 1 kg i veliku bateriju za koju proizvođač tvrdi da donosi autonomiju od 24 časa.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post