Vaša nova virtuelna kuhinja – obiđite je!

Aplikacija za dizajniranje kuhinja u virtuelnoj realnosti, IKEA VR Iskustvo (IKEA VR Experience), dostupna je na Steam platformi za distribuciju računarskih igara, kompanije Valve, i koristi se pomoću HTC Vive. To je deo IKEA pilot projekta kojim kompanija želi da potrošačima olakša izbor i predstavi svoju ponudu bez povećanja štetnog uticaja na životnu okolinu.

Poslednjih godina IKEA je istraživala nove tehnologije kako bi poboljšala ponudu i pružila dodatne mogućnosti svojim kupcima u kreiranju i kupovini proizvoda iz ovog poznatog lanca.  U tom kontekstu, IKEA je isprobala niz digitalnih alata i shvatila da je jedno od rešenja za ozbiljan iskorak u tom smeru – virtuelna realnost.

ikea1  ikea2

ikea3  ikea4

Predstavljanje IKEA VR Iskustva je najbolji način da se kupcima predstavi željena kuhinja u stvarnoj veličini, uz mogućnost da sami osmisle dizajn i u virtuelnoj realnosti prošetaju kroz svoju kuhinju, pre nego što je ugrade u svoj dom.

htc-vive

Jedna od mogućnosti IKEA VR Iskustva na HTC Vive sistemu je menjanje boje ormarića i fioka jednim klikom. Kupcima sa malom decom biće zanimljiva mogućnost da se u virtuelnoj stvarnosti smanje na visinu deteta (100 centimetara), i tako kreću po kuhinji. Takođe, možete i da povećate sebe na visinu od 195 centimetara, a ove mogućnosti su izuzetno korisne iz perspektive bezbednosti zato što pomažu da otkrijete skrivene opasnosti za malu decu, kao i nešto više članove domaćinstva.

Aplikacija je napravljena u saradnji sa programerima francuske kompanije Allegorithmic, korišćenjem razvojnog paketa „Unreal Engine 4“, kompanije Epic Games, a razvijena je za HTC Vive, na kojem rade HTC i Valve.
Aplikacija IKEA VR Iskustvo usavršavaće se neprekidno do avgusta ove godine, kada se ovaj pilot program završava.

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − thirteen =