Vaše skrivene Fejsbuk fotografije zapravo su lako dostupne

Skrivanje ‘nezgodnih’ fotografija na Fejsbuku možda i nije toliko učinkovito kao što ste možda mislili.

Picturebook, ekstenzija za vaš internet brauzer koja je dostupna u Chrome web prodavnici, tvrdi da vam dozvoljava da „vidite skrivene fotografije svakoga na Fejsbuku“ – čak iako niste prijatelji.
Zvuči kao najgori san Fejsbuka, zar ne? Međutim, uprkos ovih smelim tvrdnjama, one su u isto vreme i tačne, ali i neistinite.

Ne postoji aplikacija ili ekstenzija, uključujući i ovu, koja je u stanju da promeni bezbednosna podešavanja nečije fotografije.

fb3

Ono šta ova aplikacija zapravo radi je pokazivanje fotografija koje ste možda već videli, pa čak iako ih je korisnik koji je na njima tagovan sklonio sa svog timelinea.

Recimo da vas na nekoj ne toliko laskavoj fotografiji neko taguje – vi možete da je uklonite birajući opciju „hide from my timeline“. Međutim, ovo samo sprečava ljude da je vide na vašim stranicama. Ova opcija ne blokira ili uklanja fotografiju. Ukoliko je fotografija javno dostupna, svako može da je pronađe.

Drugi korisnici će moći da vide spornu fotografiju ukoliko posete nalog vaših prijatelja, ili samo uz pomoć pretrage.

fb

Picturebook aplikacija koristi ovaj „propust” i pokazuje vam fotografije u kojima ste tagovani, bez obzira na to da li ste je sakrili.

Drugim rečima, uz pomoć ove aplikacije ćete samo malo lakše pronaći ono što tražite.

Izvor: Press Online

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 6 =