Velika očekivanja od najavljenog Surface telefona

Microsoft je prekasno ušao na mobilno tržište, a tu grešku pokušao da ispravi preuzimanjem Nokije za koju je izdvojeno više od sedam milijardi dolara. Ipak, kupovina ove kompanije nije donela očekivane rezultate i povećanje udela mobilnih Windowsa na tržištu.

S druge strane, mnogi mediji su pohvalili poslednje uređaje iz Surface serije – tablet, odnosno hibrid Surface Pro 4 i Surface Book kojeg su neki novinari proglasili jednim od najboljih prenosivih računara na svetu. Prema Krisu Kaposeli iz Microsofta, inženjeri ove kompanije pokušaće da nešto slično naprave i na mobilnom tržištu sa Surface telefonom.

Surface telefon

Iako su poslednji predstavljeni telefoni ove kompanije, koje pokreće poslednja verzija Windows 10 Lumia 950 i 950XL, vrlo kvalitetni uređaji, to nisu telefoni koji bi mogli da predstavljaju ozbiljiniju pretnju iPhoneu, Samsungovim Galaxy modelima i drugim najboljim uređajima na tržištu.

Trenutno nema nikakvih informacija o tome šta možemo da očekujemo od Surface telefona, ali su očekivanja velika. Sigurno je da će u Microsoftu veliki naglasak staviti na opciju Continuum, jer Microsoft želi da dodatno smanji razliku između Windowsa za računala i telefone. Zahvaljujući Continuumu i opcijama na kojima Microsoft radi, Surface telefon mnogima bi zaista mogao da postane primarni uređaj koji će moći da se koristi i kao desktop i kao smartphone. Više informacija o ovom telefonu i njegovim “revolucionarnim opcijama” trebalo bi da saznamo tokom ove godine.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =