Vraćaju se pravi Android tasteri!

Svetleći tasteri nisu baš omiljeni svim korisnicima, pa će ih obradovati vest da uskoro stiže smartfon sa starim, fizičkim Android tasterima.

Kompanija Samsung predstavila je Galaxy Core Advance, kombinaciju Galaxy uređaja sa poboljšanim funkcijama i fizičkim Android tasterima.

Galaxy Core Advance donosi prepoznatljiv dizajn, sa displejom od 4.7 inča i poleđinom Soft Feel koja povećava izdržljivost, ali pruža korisnicima osećaj topline i mekoće, pri čemu je mnogo lakši i udobniji za držanje u ruci.

Deo intiuitivnog dizajna ovog uređaja jesu i dugmići za često korišćene funkcije. Posebni dugmići za video-snimanje, fotoaparat, jačina  zvuka, meni, funkcije displeja ekrana kao i razne funkcije za uključivanje koje korisnicima, onima za koje ekran osetljiv na dodir nije sasvim udoban, pružaju brz pristup mogućnostima koje nudi Galaxy Core Advance.

U skladu sa svojim ergonomskim dizajnom, Galaxy Core Advance nudi povezano iskustvo sa opcijama Bluetooth 4.0, GPS sa GLONASS-om za preciznije određivanje lokacije i opcijama NFC i S Beam tako da korisnici jednim dodirom mogu da razmenjuju informacije kao što su video klipovi na kanalu YouTube, detalji kontakta i audio datoteke.

Galaxy Core Advance nudi čitav niz pametnih funkcija koje uključuju S Voice, S Translator, Sound & Shot, Group Play i Easy Mode, tako da korisnici mogu da uživaju u istim jedinstvenim prednostima koje nudi najnaprednija Galaxy serija. Kako bi se Galaxy iskustvo proširilo na veći broj korisnika, Galaxy Core Advance nudi i pogodne funkcije korišćenja i bolji pristup za osobe sa invaliditetom i slabovide osobe.

Glavne funkcije za korišćenje i pristup obuhvataju opciju Optical Scan – “optičko skeniranje” koja automatski prepoznaje tekst sa slike i čita ga naglas korisniku, tehnologiju Light Sensing -“senzor za svetlo” koja koristi kameru uređaja da opazi pravac i jačinu svetla, kao i opciju Instant Voice Recorder – “instant snimač zvuka” koja nudi pojednostavljen pristup beleženju jednostavnih glasovnih poruka.

Uređaj je opremljen opcijom Screen Curtain – koja omogućava korisnicima da sprovode komande na zatamnjenom ekranu kako bi obezbedili privatnost i uštedeli bateriju, visok kvalitet funkcija TTS-a (Text-to-Speech – “tekst u govor”) i funkcijama Voice Guided Camera – “fotoaparat vođen glasom” što omogućava korisnicima da fotografišu navođenjem broja likova osoba koji se zapažaju i lokacijom na kojoj se nalaze.

Galaxy Core Advance će se u maloprodaji naći početkom sledeće godine, ali cena nije najavljena.

Galaxy Core Advance specifikacije
Mreža: HSPA 14.4/5.76 Mbps
Procesor: Dual Core 1.2 GHz
Dimenzije: 133 x 70 x 9.7 milimetara, 145 grama
Displej: 4.7 inča WVGA TFT
Memorija: 1 GB RAM, 8 GB interne, microSD do 64 GB
Kamera: 5 MPx AF + VGA prednja
Baterija: 2.000 mAh
OS: Android 4.2 Jelly Bean
Povezivanje: Wi-Fi b/g/n/, USB 2.0, NFC, BT 4.0, GPS
Funkcije i servisi: Sound & Shot, Group Play, S Translator, Easy Mode, S Voice, S Beam, Instant Voice Recorder,  Voice Guidance (TTS, Voice Guided Camera, Text Reader), FM Radio…

Izvor: Mondo