WhatsApp prestaje da radi na starim mobilnim telefonima, proverite da li je i vaš među njima

WhatsApp je objavio da će njegova aplikacija za slanje poruka uskoro prestati da radi na starijim modelima mobilnih telefona i operativnim sistemima, piše britanski Telegraf.

Najava prestanka rada dolazi nakon što je WhatsApp ranije ove godine objavio da će prestati da podržava aplikaciju s novim mogućnostima na starijim telefonima.

WhatsApp je izjavio da će podržavati aplikaciju na nekim uređajima do 30. juna 2017. godine, dok se na drugim uređajima već krajem ove godine neće moći više da se koristi.

– Kada smo pokrenuli WhatsApp 2009. godine, ljudi su telefone koristili na potpuno drugi način. Eplova onlajn prodavnica s aplikacijama bila je stara svega nekoliko dana, a 70 posto uređaja bili su blekberiji i nokije – piše u objavi WhatsAppa.

– Okrećući se prema budućnosti, želimo da se usredsredimo na mobilne platforme na kojima je velika većina korisnika.

Korisnici koji imaju želju da nastave da koriste WhatsApp, moraće da kupe nove mobilne telefone.

U slučaju Epl uređaja, WhatsApp će na ajfonu 3GS i svim uređajima s iOS 6 operativnim sistemon prestati da radi do kraja godine.

Što se tiče android uređaja, WhatsApp će na svim telefonima koji imaju operativni sistem Android 2.1 ili 2.2 uskoro prestati da radi, piše Jutarnji.

Korisnici Windows operativnog sistema takođe će morati da kupe nov telefon ako žele nastaviti da koriste WhatsApp.

 

Izvor: blic.rs

Related Post