Windows 10 besplatan prvih godinu dana: čemu konfuzija? Nikome ništa nije jasno…

Microsoft je na svom događaju 21. januara potvrdio da će Windows 10 biti besplatan godinu dana, a iako su ovo dobre vesti za sve, ova najava je donela skepticizam kod brojnih korisnika. A lako je i videti zašto. Microsoft nije pružio previše detalja o ovoj ponudi, a jedina stvar koja je rečena je da će Windows 10 biti besplatan godinu dana. Evo šta je Teri Majerson rekao na događaju u Redmondu:

“Prvu godinu nakon što Windows 10 bude dostupan mi ćemo ga učiniti dostupnim za besplatnu nadogradnju za sve uređaje koji pokreću Windows 8.1. I na kraju, ali ne i manje važno, prve godine nakon što Windows 10 bude dostupan mi ćemo ga učiniti dostupnim za besplatnu nadogradnju za sve korisnike koji imaju instaliran Windows 7”.

U ovom trenutku, ima mnogo onih koji veruju da će Windows 10 biti besplatan samo godinu dana, a da će nakon što taj period istekne, morati da plaćaju za licencu. Drugi veruju da će Windows 10 biti isporučen sa nekom vrstom probne verzije koja može da se u potpunosti testira 12 meseci da bi nakon toga prestala da radi. Očigledno, ovo nije slučaj.

free

Besplatno tokom celog podržanog životnog veka uređaja

Kako je Rod Trent napisao na winsupersite, Teri Majerson je rekao još nešto što bi trebalo da usmeri stvari na pravu stranu i smanji konfuziju koju su proizvele prethodne najave. U osnovi, jednogodišnja besplatna nadogradnja će vam omogućiti da koristite Windows 10 na vašem računaru tokom onoga što Microsoft zove “podržani životni vek uređaja”.

I pored toga kompanija nije dala nikakve druge detalje o tome šta to tačno znači, ali su obećali da će uskoro izneti više informacija. Očigledno, treba ovde još mnogo stvari razjasniti, a Microsoft je već kontaktiran po ovom pitanju od strane mnogih, pa očekujemo razjašnjenja uskoro.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 10 =