Windows 10 S buildovi dostupni za Insidere

Microsoft je objavio novi Windows 10 build za Fast ring, članovima svog Insider programa. Insideri su osobe koje su u mogućnosti da testiraju dolazeće Windows 10 apdejte, pre nego što se oni omoguće generalnoj publici.

Kompanija je takođe potvrdila da članovi Insider programa mogu da testiraju Windows 10 S buildove pre nego što se oni objave. Dona Sarkar, vođa Windows Insider programa, je potvrdila da su Insideri sada u mogućnosti da instaliraju Windows 10 S i da odaberu opciju testiranja novih beta buildova kako se oni budu objavljivali.

Windows 10 S je nova verzija Microsoftovog operativnog sistema, koja obećava robustno Windows iskustvo sa hardverom slabijih karakteristika. OS je jedino sposoban za pokretanje aplikacija preuzetih iz Windows Store-a. S druge strane, Windows 10 S je sposoban za pokretanje punih desktop aplikacija, ali one moraju biti specijalno spakovane i izlistane u Store-u.

Insideri moraju imati na umu da Windows 10 S setup instalira novu verziju Windowsa, koja će jedino raditi na računarima koji trenutno koriste Windows 10 Pro ili Windows 10 Enterprise Edition.

Izvor: benchmark.rs

Related Post