Windows Phone priprema nešto “revolucionarno”

U jednom od prenosa dvojice “zaluđenika” za tehnološke novine poznatih kao LockerGnome (Kris Pirilo) i Barnakules (Džeri Berg), mogli ste da saznate da Microsoft sprema nešto što će predstavljati pravo iznenađenje u svetu mobilnih platformi.

O čemu je tačno reč, samo se naslućuje. Možda je u igri podizanje naprednije verzije operativnog sistema (na osnovu informacija kako će Windows RT i Windows Phone postati jedna te ista stvar), a možda 3D upravljanje uređajima.

Da li će to rešenje biti kvalitetnije od Amazonovog, tek treba da se sazna, a naravno nije jasno da li je baš na to mislio Berg.

Istovremeno, procurela je informacija o sastavu foldera kojim će korisnici moći dodatno da prilagođavaju početni ekran na svojim Windows Phone uređajima.

win

Prema opisu koji je, pre nego što je uklonjen, viđen na na stranici Nokia Power User, deluje da će pomenuti folder biti podjednako jednostavan kao verzije koje već postoje kod drugih proizvođača. Kako bi se kreirao, biće dovoljno samo odvući željenu aplikaciju sa start ekrana na Tile druge aplikacije.

Izvor: B92