WSJ: Apple će se tek 2018. godine kompletno prebaciti na OLED displeje

Izveštaj Wall Street Journala sugeriše da će Apple naredne godine predstaviti samo jedan iPhone model sa OLED panelom, a razlog ovoga će biti nestašica OLED panela kod dobavljača, koja se očekuje tokom čitave 2017. godine.

Trenutno, Samsung je jedini veliki dobavljač manjih OLED panela, što je i razlog zašto Apple neće moći da obezbedi dovoljno isporuka OLED panela za svoju kompletnu iPhone 2017 liniju. Međutim, očekuje se da će se situacija značajno poboljšati 2018. godine, jer će drugi proizvođači (LG Display, Japan Display i Sharp) pojačati proizvodnju OLED panela kako bi odgovorili zahtevima kompanije Apple. Sve ovo će, prema navodima WSJ-a, rezultirati time da će Apple implementirati OLED panele na svim svojim telefonima koji budu objavljeni 2018. godine.

Očekuje se da će iPhone modela sa OLED ekranom, koji bude predstavljen naredne godine, imati edge-to-edge dizajn sa gotovo neprimetnim ivicama oko ekrana. Sugeriše se da će Apple odbaciti home taster, dok će Touch ID senzor otiska prsta biti implemetiran direktno u displej panel.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =