Xiaomi MI4 zvanicno predstavljen

Kineski Xiaomi danas je u Pekingu odrzao medijski dogadjaj na kojem je predstavljen  Xiaomi MI4 sa metalnim okvirom kucista i vrhunskim specifikacijama, ali ipak nesto slabijim od najavljivanih kroz razne glasine.

Buduci da je atmosfera u Xiaomiu dosta nalik onoj u Apple-u, izlazak njihovog izvrsnog direktora Lei Juna na pozornicu izazvao je gromoglasan aplauz i divljenje. Xiaomi MI4 sluzbeno je predstavljen, pa nam je tako i poznato da poseduje 5.0 incni OGS ekran, rezoluciju 1080p (pricalo se o 5.5″ u QHD rezoluciji), a pokrece ga aktuelni Snapdragon 801, takta 2,5 Ghz sa 3 GB RAM-a i bice dostupan u dve verzije, obzirom na raspolozivi prostor – 16 GB i 64GB modeli.

mi41

Na poledjini nalazi se Sony kamera od 13 MP sa otvorom za blic i podrskom za 4K video zapise, dok se na prednjoj strani nalazi nista manje impresivna kamera od 8 MP, namenjena ultimativnim i sve vise popularnim selfijima. Android 4.4 KitKat je i ovde prekriven odlicnim MIUI korisnickim interfejsom, koji Xiaomi azurira na nedeljnom nivou.

Baterija je kapaciteta 3080 mAx, uz adapter punjaca 9V/1.2A ili 5V/2A, pa samim tim podrzava brzo punjenje, do preko 60% za manje od sat vremena.

Za kraj valja napomenuti nista manje impresivan dizajn uredjaja, koji dosta vidljivo inspiraciju pronalazi  u Apple-ovim dizajnerskim linijama sa primesama HTC-a One M7. Izgeda da ce postojati i mogucnost biranja dizajna zadnjeg poklopca, ali svakako vec izgeda odlicno.

Jos jedan vrlo bitan adut novog Xiaomi MI4 uredjaja je povoljna cena, pa ce tako model od 16 GB kostati 320 €, dok ce malo raskosnija verzija od 64GB kostati 400€.

 

Related Post