Xiaomi predstavio uređaj “bez okvira”

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi predstavio je svoj Mi Mix, Android phablet čija površina displeja zauzima 91 odsto prednjeg dela uređaja.

Reč je o uređaju koji ima gotovo nevidljiv okvir s obzirom na zanemarivu debljinu koja odaje iluziju “usamljenog” 6,4-inčnog displeja. Phablet će biti zvanično pušten u prodaju 4. novembra, a cena će biti oko 460 evra.

Ostatak uređaja je napravljen od keramike, uključujući zadnji deo i dugmad. Uglovi su obli, a svi senzori koji inače stoje na gornjem delu uređaja premešteni su na dno, uključujući i prednju kameru.

Mi Mix je opremljen procesorom Snapdragon 821, ima 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Takođe, oni sa dubljim džepom moći će da kupe verziju sa 6 GB RAM-a i 246 GB interne memorije i detaljima od 18-karatnog zlata.

U sebi će imati bateriju od 4,400 mAh, a na zadnjem delu će biti opremljen 16-megapikselnom kamerom. Takođe, imaće 3,5 milimetarski utor, skener za otisak prsta, dok će umesto klasičnih imati zvučnikenapravljene od metala.

Izvor: b92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 5 =