Za novi telefon se nađe, uprkos krizi!

Globalno tržište mobilnih telefona poraslo je za šest odsto u drugom kvartalu, a ukupno je isporučeno 432,1 milion uređaja, pokazao je izveštaj kompanije IDC.

U istom periodu prošle godine isporučeno je 428,8 miliona mobilnih telefona. Rastu tržišta mobilnih telefona doprinela je činjenica da su neki isporučioci, među kojima su Alcatel i Huawei, u drugom kvartalu, imali dvostruke i trostruke stope rasta isporuka Androida u Kini i Indiji.

Kada je reč o tržištu pametnih telefona, isporučeno je 237,9 miliona mobilnih telefona, što je rast od 52,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine kada je ta cifra iznosila 156,2 miliona.

Očekuje se da ći novi modeli klasičnih, ali i telefona sa operativnim sistemom doprineti daljem rastu prodaje mobilnih telefona. Model koji bi mogao da bude najprodavaniji u narednih par meseci, prema nekim procenama je Nokia Asha 501, koji će po pristupačnoj ceni korisnicima ponuditi opcije nalik na smartfone. Prodaja Nokije 501 u Kini, Indiji, Africi i Aziji trebalo bi da bude odlična, jer je ena telefona oko 90 dolara, što je izuzetno povoljn s obzirom na to koje funkcije telefon ima.

Evropa i Amerika zadržaće se u smartfon segmentu, u kojem se očekuje isti nivo prodaje ili blagi rast.

Izvor: Mondo

Related Post