Zašto iPhone mora da bude perfektan ako se Android uređaji još uvek ocenjuju na osnovu izgleda?

Pre oko nedelju dana, uvaženi tehnološki kritičar Volt Mozberg napisao je članak koji je citiran širom sveta: da ukoliko iPhone 7 ne bude spektakularan, Apple više neće moći da održi svoje vođstvo u kategoriji “najboljeg pametnog telefona koji možete kupiti”.

Ipak, izjava da je Apple na pragu da izgubi svoj status “premijer smartfona” je vrlo hrabra. Apple je još “davnih godina” godina slušao kako treba da izađe sa ludim novim tehnologijama i inovativnim dizajnom kako bi se suprotstavio Android uređajima. Međutim, dok iPhone treba da bude mnogo dobar, da ne kažemo savršen, Android telefonima se daje mnogo više prostora za neuspeh.

Mozbergov najnoviji članak je samo jedan od primera ovakvog mišljenja. U osnovi, on poručuje da bi Apple trebao da izađe sa nečim spektakularnim, jer su Samsungovi inženjeri napravili izuzetno lep Galaxy S7 telefon, ali je softver ipak i dalje problematičan. Postavlja se pitanje, od kada je softver tako beznačajan da se spominje samo uzgred?

Mozbergov opis Galaxy S7 telefona je ipak govorio dosta o nedostacima softvera kod Galaxy S7 telefona, pa se pitamo zašto se to tako brzo zaboravilo? Različito ocenjivanje Android i Apple telefona nije novost, pa je Mozbergov članak, iako se radi o veoma uvaženom novinaru, samo još jedan primer.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + eighteen =